Levý banner
Pravý banner
MENU


0 0 kr.
999 kr. mere, for at få gratis forsendelse
Kategori

En liste over de forskellige typer stikkontakter i udlandet

Nyheder og meddelelser

Skal du på ferie i udlandet? Der er nogle ting i andre europæiske lande, og i lande uden for Europa, som kan være overraskende. Vidste du, at nogle lande anvender andre typer stikkontakter, end vi gør?

Hvilke typer stikkontakter findes der?

Hvis du skal på ferie eller forretningsrejse, så må du ikke glemme det udstyr, der er et must. Du regner selvfølgelig med, at du er i stand til at sætte din laptop eller mobiloplader i stikkontakten. Men før du tager afsted, er der nogle ting, du skal undersøge. Du skal f.eks. finde ud af, om stikkontakterne er de klassiske stikkontakter som i Danmark, eller om du skal bruge en adapter, så du kan oplade dine enheder uden besvær. 

De mest almindelige typer, du vil støde på i populære lande såsom Kroatien, Spanien eller Grækenland, er stiktyper E, F og C. 



Type E stik

I Danmark har vi bl.a. enkeltfasede stikkontakter med en spænding på 230V. Dette er en klassisk stikkontakt, som også kaldes for en stikkontakt med pindjord eller en fransk stiktype. Denne type stikkontakt ses også i Tjekkiet, Frankrig, Belgien, Slovakiet og Polen. Du kan derfor slappe helt af, hvis du skal til disse lande, da du ikke har brug for en rejseadapter her. 



Type F stik

En anden meget velkendt stikkontakt er type F-kontakten. Denne stikkontakt kaldes også for Schuko. Denne stikkontakt har ikke pindjord, men i stedet sidejord. Denne stikkontakt bruges også i Tyskland samt i nogle dele af Afrika og Asien. Her skal du lede efter information om stikkontakten samt købe en adapter, hvis det er nødvendigt. 


Type C stik

Denne stikkontakt er også kendt som et Euro-stik. Den bruges til apparater, der har dobbelt isolering, og det har ikke noget jordstik. Denne type stikkontakt er kompatibel med type E og F stik. 


Andre typer stikkontakter 

De tre ovennævnte stikkontakter er de mest almindelige typer, som vi finder i udlandet. Der er dog også andre utraditionelle typer, som vi kan støde på under rejser. 

Type J stik

Du kan støde på denne stikkontakt i Schweiz. Den minder meget om en type C stikkontakt. Der er dog en markant forskel, og det er, at den er trebenet. Det midterste ben er forbundet til jordledningen. 


Type L stik

Hvis du skal en tur til Italien, så kan du muligvis støde på anderledes typer stikkontakter. Det afhænger af området. Her kan du enten finde type C eller F stikkontakter. Der findes dog også en anden type, som ikke er så almindelig, og det er type L stikkontakten. Den har tre ben på række, og den kan komme i to forskellige versioner. 



Type K stik

Danmark er et smukt land, og vi elsker at få gæster fra andre lande, men også her findes der stikkontakter, som er anderledes, end dem som turister er vant til. Dette er f.eks. vores type K stikkontakt. Det er trebenede stik. To af dem er runde, og én er halvrund. Disse stikkontakter er kompatible med type C stik. 



Type G stik

En velkendt type er type G stikkontakten. Denne kan findes i Storbritannien. Den har en rektangulær krydssektion og et trebenet stik. Vi kan også høre om den i forbindelse med den såkaldte britiske standard BS 1363. Storbritannien er dog ikke det eneste sted, hvor disse stikkontakter anvendes. Vi finder dem også i Seychellerne, Maldiverne og andre populære feriedestinationer. 


Type A og B stik

Hvis du skal til Japan eller USA, skal du være forsigtig. Her er elnetværket bygget helt anderledes end i de europæiske lande. Den normale spænding i USA er ikke 230V, som vi er vant til herhjemme, men 110V-120V. Du har derfor lidt af et problem, hvis dine apparater ikke er tilpasset denne spændingstype. Det er som regel ikke et problem for opladere eller laptops, men hvad angår andre apparater, er det noget, du skal undersøge nærmere. 



I nogle lande, såsom Thailand, som også er en populær feriedestination, kan vi støde på forskellige typer stikkontakter. Det er derfor altid nødvendigt at undersøge i forvejen, hvilke stikkontakter der findes på dit hotel. 

Du har muligvis brug for en adapter, afhængigt af det land, du skal til. Nogle adaptere kan dog ikke købes i de fysiske forretninger. Derfor skal du undersøge typen af stikkontakter i god tid, så du har tid til at bestille dem hjem. 

Spørg om alt

Clara

Vi vil hjælpe dig med et valg såvel som tekniske udfordringer

78733244  (Man-fre fra kl. 8:00 til 16:30)

Spørg

Copyright © 1994 - 2024 Donoci s.r.o. Alle rettigheder forbeholdes. Information om personlig databehandling. i