Gratis forsendelse ved køb over 999 kr.

60 dage til at returnere

Ekspertrådgivning

+45 78733244

Hvordan vælger man den rette lyspære?

Læsetid 5 min
Pærer, glødepærer og andet

Lyspæren giver os mulighed for at få lys i hjemmet, når det er mørkt udenfor, og det er en fast del af vores liv. Det er derfor altafgørende at vælge den rette - også fra et økonomisk synspunkt. Så hvis du går og overvejer at købe en ny lyspære, så bør du helt sikkert vælge en effektiv en, som samtidig er energibesparende. I denne artikel vil vi derfor fokusere på forskellige funktioner og tekniske parametre, der vil fortælle dig meget om pæren og gøre det nemmere for dig at vælge den korrekte.

zarovky 

Du skal tænke over pærens formål, og hvor du har tænkt dig at placere den. Du skal ligeledes tage højde for pæretypen, den nødvendige lysstyrke (lysudgang), hvilken lysfarve, du ønsker (farvetemperatur), den mulige farvegengivelse, tid fra tænding til fuld lysstyrke, men også hvor længe pæren skal holde, og om det skal være en pære, du gerne vil spare penge med. 

Lyspærens vigtige egenskaber og parametre 

Så lad os fokusere mere på detaljerne :
  • Valg af den rette type lyspære
  • Lysstyrke - effekt
  • Lysfarve (farvetemperatur)
  • Farvegengivelsesindeks
  • Lysspredning (lysvinkel)
  • Lysdæmpning
  • LED'er og deres dynamiske evner 
  • LED-pærers design og levetid
  • Gevind
  • Lyspærer og energieffektivitet 
  • Strømforbrug
zarovka

Sådan vælger du den rette lyspære

I dag ved de fleste, at de klassiske glødepærer er af lavere kvalitet, så det er en god idé at overveje at udskifte dem, hvis du ikke allerede har fået det gjort. Nedenfor vil vi beskrive de forskellige lyspærers vigtige egenskaber og parametre, deres fordele og ulemper, samtidig med at vi skal stifte et bedre kendskab til LED-teknologi og LED-pærer, som uden tvivl er fremtiden, og som kan erstatte stort set alle eksisterende lyskilder. 
 
En klassisk lyspære baseret på princippet om en opvarmet wolframglødetråd opvarmes mere, end den skinner (kun 8% af energien omdannes til lys), og den er derfor beskrevet som en yderst uøkonomisk lyskilde. Den har dog også sine fordele såsom en behagelig lysfarve, hurtigstart, lille størrelse og en lav pris, men også en meget kort levetid og et højt energiforbrug. Energien, der konverteres til lysudgang, er enormt uøkonomisk. Disse pærers levetid er på mellem 1000-2000 timer

 zarovka E14zarovka  
 

Halogenlyspærer

Halogenpæren er en lidt forbedret udgave af den klassiske lyspære. Dens teknologiske princip er også baseret på en glødetråd, der udsender lys. I modsætning til en klassisk pære indeholder den gas med halogenelementer. Dette tillader højere temperaturer og en længere levetid. De er derfor lyspærer, der arbejder med en højere temperatur - over 250 °C. Det solide design tillader generelt et højere tryk i pæren. Disse tekniske funktioner forlænger levetiden, øger farvetemperaturen (lyset er en smule hvidere, farvetemperaturen er på omtrent 2500K), og de øger energieffektiviteten sammenlignet med klassiske lyspærer. 


halogen 

Halogenpærer bruger 12V og 230V spænding. 
Typiske fordele ved denne teknologi inkluderer bl.a. lys i høj kvalitet (lysstyrke på omkring 20 lm/W), fremragende farvegengivelse (Ra = 100), øjeblikkelig start, mulighed for at dæmpe pæren, de indeholder ikke kviksølv, og de har en lav pris. Men ulemperne er den meget lave effektivitet med et højt strømforbrug (kompakte energisparepærer og LED-lyskilder er op til 2-4 gange mere effektive), høj overfladetemperatur og en kort levetid på omtrent 2000-3000 timer. 
 
Andvendelse

Da den lyser ved fuld styrke, lige så snart den tændes, er den velegnet, når en pære med en længere starttid ikke er velegnet (f.eks. energisparepærer). Du kan derfor bruge dem på badeværelset, på trapperne, men også i lysekroner, spotlamper, arbejdslamper, bord- og gulvlamper. 

 
zarivka R7 
 

Energibesparende, kompakte lysstofrør (CFL) 

Energisparepærer anvender lysstofrør, men i miniatureform. Energisparepæren (fluorescerende lampe) indeholder kviksølvdampe, hvor der genereres en elektrisk afladning, når strømmen strømmer, hvilket resulterer i ultraviolet stråling. Denne stråling omdannes derefter til lys af fosfor, som er påført pærens vægge. 


usporna zarovka 
 
Med energisparepærer har vi opnået en meget mere effektiv konvertering af elektricitet til lys. Ulempen er lidt mere pladskrævende end klassiske lyspærer, den er længere tid om at opnå fuld lysstyrke (så den er ikke velegnet til områder, hvor den ofte tændes og slukkes), og den har kun en gennemsnitlig levetid. De seneste modeller kan tåle at blive tændt og slukket mellem 100.000-600.000 gange. Disse lyspærer har en levetid på mellem 8000-15.000 timer

Energisparepæreer, eller kompakte, fluorescerende lamper, fås i et klassisk spiraldesign eller rørformet design, og de fleste af dem har plug in-fatninger eller klassiske fatninger på E14 og E26. Dæmpbare pærer og reflektorer kan også købes. 

En anden ulempe ved disse lyspærer er faren grundet det indholdte kviksølv, de er vanskelige at sortere, og der er risiko for forurening af hjemmet, hvis de går i stykker. 


zarovky 
 

LED-lyspærer

Den største fordel ved LED-pærer er uden tvivl energibesparelserne, som kan være op til 90%, når de anvendes korrekt. Mængden af energi i LED-pærer er meget mindre end i klassiske lyspærer, energisparepærer og kompakte lysstofrør. Sammenlignet med klassiske lyspærer har LED-pæren f.eks. et energiforbrug, der er 7 gange mindre, samt en endelig pris, der er 4 gange lavere med den samme mængde lys, når den anvendes korrekt (illustrative eksempler nedenfor). 
 
LED-lyspæren lyser øjeblikkeligt ved fuld lysstyrke, så snart den tændes, og derfor kan den tændes og slukkes hyppigt, og den kan tåle at være tændt i korte perioder ad gangen. LED-produkter er også stødbestandige og slagfaste. De mest kraftige LED-pærer, der kan fås i dag, har en effekt på omtrent 12W-15W, hvilket svarer til en klassisk pære på 90W-120W. 


 led
 
De fleste LED-pærer er designet til at blive drevet af 230V, men der findes også LED-pærer til 12V, hvor du så vil have brug for en strømforsyning/transformer (primært spotpærer eller små pæremodeller). Deres levetid er på 10 år eller mere. LED-produkter har en levetid på omtrent 50.000 timer (det svarer til 24 år, hvis de lyser i 6 timer om dagen) til 100.000 timer. Det afhænger af lyskildens type, det anvendte materiale og overholdelse af betingelser for korrekt brug. Det faktum, at LED-produkter er miljøvenlige, er også vigtigt. De indeholder ikke giftige stoffer, bly eller kviksølv, så de kan bruges hvor som helst, uden at man skal bekymre sig om skader eller sortering. 

I dag er det blevet meget populært at oplyse forskellige områder og hjørner i hjemmet ved hjælp af LED-lysbånd (køkkenenheder, badeværelser, trapper, garderober mv.).
 
Opsummering af LED-pærens fordele: 
  • Lang levetid
  • Økonomisk
  • Høj lysstyrke
  • Øjeblikkelig start
  • Kan tåle at blive tændt og slukket ofte
  • Kan dæmpes
  • Mulighed for forskellige farvekombinationer 
  • Resistent over for mekanisk skade
  • Miljøvenlig
 
led zarovky 


LED-TEKNOLOGI

LED-teknologi er langsomt ved at blive et hit i denne æra, og den stigende anvendelse af LED-lyskilder - LED-pærer - bliver mere og mere populær. 
 
LED står for elektronisk halvlederkomponent, der konverterer elektrisk strøm til lys (og varme). LED'er kan være små, men kan alligevel opnå en høj lysudgang, og de kan bruges i stort set alle nye og eksisterende lyskilder. 
De mest anvendte dioder er SMD, som bruges i de fleste LED-pærer. De primære fordele ved SMD-chips er deres lille størrelse, effektivitet (op til 120 lm/W) og deres lange levetid på op til 100.000 timer (eller mere). Der produceres flere forskellige typer i forskellige størrelser, antal LED'er og effekt. De markeres med et tal i henhold til deres mål - 2835, 5630, 5050, 3014 mv. Bag SMD 5050-mærket er der tre firkantede dioder, der måler 5 x 5 mm, et strømforbrug på 0,24W og en lysspredning på 120°.
 
Vi inddeler dem efter strømindgang i: 
lavt strømforbrug (op til omtrent 0,2W)
medium strømforbrug (0,2 til 1W)
højt strømforbrug (over 1W)

Lysstyrke

En af de primære kendetegn ved en lyskilde er dens lysstyrke, som også kaldes for lyseffekt, hvilket indikerer mængden af lys, der udsendes i alle retninger. Så hvis du gerne vil vide mere præcist, hvordan en lyspære vil lyse, skal du fokusere på lumen (lm), som bruges til at afgøre lysintensiteten. Jo flere lumen pæren indeholder, des bedre er lysstyrken. 
 

Pæreeffektivitet

Tilbage i tiden var watt lig med ydeevne, men med ny teknologier (LED) har watt ikke længere nogen betydning og kan være misvisende. Mængden af watt indikerer, hvor meget strømforbrug lyspæren bruger - ikke hvor meget lys, den producerer. 
 
Diodernes (LED-pærer) effektivitet er derfor udtrykt i lumen og kan evalueres på baggrund af en specifik effekt eller forholdet mellem lysstyre (i lumen) og watt (i watt), hvilket afgør, hvor meget lys en pære kan producere fra én watt. Det er ikke svært at udregne fordelene ved at investere i forskellige typer lyspærer. Du skal blot dividere lysudgangen i lumen med strømforbruget i watt. 


led zarovka 
  
Illustrative beregningseksempler for klassiske lyspærer og LED-pærer:
 
Den klassiske 60W pære med en lysudgang på 710 lumen gav os en værdi på 12 lm/1 W.

710 lm/60 W = 12 lm/W
 
Med en 8W LED pære med en lysudgang på 600 lumen får vi en værdi på 75 lm/1 W.
600 lm/8 W = 75 lm/W
 
Jo højere effektivitet (lm/W), des større besparelser i energiomkostninger. Der er ingen tvivl om, at LED-pæren er langt bedre sammenlignet med en klassisk lyspære - den er op til 7 gange mere effektiv! 
 
LED-kilder kan producere mere lys fra én watt (i øjeblikket ligger denne værdi i området på omkring 80-160 lm/W) end klassiske lyspærer (omtrent 12 lm/W), halogenpærer (24 lm/W), kompakte lysstofrør (omtrent 60 lm/W) eller fluorescerende lamper (80 lm/W), hvilket er altafgørende for deres økonomiske drift. 
 
En tabel til en omtrentlig sammenligning af en klassisk pære og en LED-pære, som giver dig mulighed for at konvertere. Den klassiske 60W pære vil derefter erstattes af en LED-pære med en lysstyrke på omtrent 750 lm. 
 
En klassisk pæres effekt 
LED-pærens lysstyrke 
 15W
100-150 lm
 25W
 225-275 lm
 40W
 450-500 lm
 60W
 750-800 lm
 80W
 900-1000 lm
 100W
 1200-1300 lm
 125W
 1700-1800 lm
 150W
 2100-2200 lm
 
I denne tabel kan du se hvilken lysudgangværdi, der svarer til forskellige lyskilder. 
 
Vejledende lysstyrke
 Klassisk pære
 Halogenpære
Energisparepære
(kompakt, fluorescerende pære)
LED-pære
 500 lumen
 40W
 35W
11W
 7W
 750 lumen
 60W
 42W
15W
 9W
 1300 lumen
 100W
 70W
 23W
 15W
 

Lysfarve (farvetemperatur)

Farvetemperaturen er et udtryk for den farve, der udsendes af lampen. Den angives i Kelvin (K) og spænder fra 1800 op til 16000K. Hver lystype har forskellige farver. Nogle af dem er mere blålige, gullige eller rødlige. Jo højere temperaturen (antallet af kelvins) er, des koldere er lyset (mere hvid til blå), og jo færre kelvins, des varmere og mørkere er lyset. Her er et eksempel for at give dig en bedre idé: Lyset på et stearinlys eller en lyspære er gulligt, og dens temperatur er i området mellem 1200-3500K. Typisk dagslys ved middagstid er på omkring 5000-7000K. På en overskyet himmel og ved fuld lysstyrke når lyset den højeste temperatur på omkring 8500-12000K. 
 
Vi skelner mellem 3 basale lystyper:
  • Varm hvid (2700K-3500K)
  • Dagslyshvid (4500-6500K)
  • Kold hvid (6500K-9000K)                                                                                                                                                                
I kontrast til klassiske lamper er det relativt svært af afgøre farvetemperaturen.
 
LED'er sælges i flere farver. Farven er påvirket af typen af halvlederen i LED'en. Farven afhænger af de udløste fotoner - blåt lys skabes ved at udløse høj energi, mens rødt lys opnås ved at udløse lav energi. LED'er er monokrome, hvilket vil sige, at de kun udsender ét lys (dominerende bølgelængde). På trods af den brede vifte af farver kan LED'er ikke direkte udsende en hvid farve. Dette opnås som regel ved at blande farver, eller ved hjælp af fotoluminescens (evnen til at udsende lys). Takket være dette er det hvide lys i LED-belysningen tilgængelig i flere farvetemperaturer
 
barevná teplota
 
Anvendelse af 3 basale lystyper 
 
Hver farve har en anderledes effekt på os. Nogle farver beroliger, andre vækker. Derfor er det yderst vigtigt at tænke over, hvad det er for en lysfarve, du vælger. 
Generelt:
Varm hvid passer bedst til soveværelset, dagligstuen eller børneværelset. Det ser behageligt og hyggeligt ud - det fremkalder en fornemmelse af velvære. Denne farve er tættest på en klassisk lyspære, den producerer en varm gul farve, som kan trætte øjnene og få dig til at falde i søvn.
Dagslyshvid minder om dagslys, det ikke trætter øjnene så meget (det får dig ikke til at falde i søvn), og det er derfor velegnet til arbejde eller andre aktiviteter. Du kan bruge dette lys i køkkenet, på kontorer, badeværelset, i gangen eller andre steder, hvor der mangler dagslys. 
Kold hvid anvendes mere i industribygninger eller på medicinske faciliteter end i private hjem. Farven er blålig, unaturlig og kold
 
Men det ovenstående er ikke en regel. Da det er et individuelt valg, skal du vælge den farve, der er behagelig for dig. Det skal også bemærkes, at lysfarven også påvirkes af pæreomslaget. Hvis du køber en lyspære med et mælkehvidt omslag, vil lysfarven være anderledes, end hvis du køber en lyspære med et gennemsigtig omslag. Det mælkehvide omslag skifter den farve, som udsendes af LED'erne. Fordelen ved et mælkehvidt omslag er, at det forringer lysets skarphed, og derfor kan pæren bruges i en loftlampe, men også i lamper uden lampeskærme.  

Farvegengivelsesindeks (Ra)

En vigtig indikator er også farvegengivelsesindekset Ra (CRI), som er en evaluering af farveopfattelsen. Det betyder, at det hjælper os med at se ting i deres naturlige farver sammenlignet med skarpt dagslys. Ra-værdien kan være fra 0-100, og jo højere en Ra-værdi en lyskilde har, des mere naturlig er farvegengivelsen, hvilket mange f.eks. vil værdsætte i køkkenet, på badeværelset, men også på kontorer mv. 
 
zarovky 

Lysspredning (strålevinkel)

Lysvinklens værdi er afgørende for brugen af kilden i specifikke situationer, hvilket i praksis betyder, at des større vinklen er, jo større er området, som du oplyser med pæren. Strålevinklen fortæller os, hvor bred lyskeglen vil være. Den højeste lysintensitet er i midten af lyskeglen. Jo tættere på kanten man kommer, des lavere bliver den. Den er på omkring 50% af den maksimale intensitet i kanten af lyskeglen.
 
For LED-pærer spænder det fra 5° til 360° (kun for de mest moderne produkter). Det er sandt, at jo flere grader der er (jo større strålevinkel), jo mere lyser det i siderne. En pære med en lavere lysvinkel, f.eks. 45°, er velegnet til belysning af et specifikt område (disse er velegnet til lamper eller pendler over bordet, men spotpærer med en lysvinkel på 30-60°, som kan ligne effektive reflektorer, kan også være velegnet til andre områder). Til et større område skal du vælge en pære med en lysspredning på 120° og over

Pærens dæmpefunktion

En dæmpbar pære er yderst nyttig. Her kan du indstille og ændre lysstyrken i henhold til situationen eller dit nuværende humør. Du skal have en passende lysdæmper for hver type dæmpbar lyskilde. 
 
Almindelige LED-pærer kan ikke dæmpes. Hvis du derfor ønsker at bruge en lysdæmper, er det nødvendigt at købe en dæmpbar LED-pære og en tilsvarende lysdæmper, som er et system, der er designet til at styre og dæmpe LED-belysning, LED-lysbånd og LED-paneler. For at dæmpe 230V LED-pærer er det kun dem, der er markeret som dæmpbare, der kan bruges. Anden LED-belysning, der anvender 12V-24V kilder, kan yderligere modificeres ved at udskifte strømtransformeren med en dæmpbar kilde, hvis den ikke allerede er modificeret fra fabrikken. En dæmper-modtager er også nødvendig for komplet styring. Den kommunikerer med fjernbetjeningen og den dæmpbare strømforsyning. Denne modtager kan allerede være en del af fjernbetjeningen eller strømtransformeren.
Fjernbetjeningen - transmitteren kan have en fjernbetjening, eller du kan styre dæmpefunktionen via en telefon eller tablet med apps til Android og iOS. Hvad angår manuelle lysdæmpere, er det godt at finde ud af, om den givne lysdæmper kan kommunikere med den valgte LED-belysning. 
 
I modsætning til klassiske lyspærer ændrer en dæmpbar LED-pære ikke lysfarven, når forsyningsstrømmen reduceres.


stmívatelnost 

LED'er og deres dynamiske evner 

En af de største fordele ved LED'er er, at de eksisterer i flere farver, og de kan udsende lys i den ønskede farve, uden at det er nødvendigt at bruge farvefiltre. Dioderne kan kontinuerligt dæmpes eller gøres lysere, og takket være kombinationen af tre basale LED-farver - rød, grøn og blå (RGB), er det muligt at opnå forskellige, dynamiske lyseffekter i denne tilstand (RGB) såsom farveblanding eller lysscenarieskift (kan bruges både indendørs og udendørs). De mest almindeligt anvendte farver er hvid, blå, rød, grøn og gul. 
 
Ved at kombinere ravgul, hvid og blå (AWB) kan du skabe en efterligning af dagslys. Det er også muligt at ændre det hvide lys - den såkaldte dynamisk hvid (anvendes oftest), hvor nuancen også kan skiftes fra kolde til varme toner uanset lysniveauet. Digital belysning leveres med denne belysning med forindstillede funktioner af forskellige farveeffekter, der som regel kan ændres yderligere. 


led pasek 

LED-pærer design og deres levetid

Afkøling

I modsætning til wolframpærer eller kompakte lysstofrør afkøles LED-teknologien ikke af varmestråling, men behøver en afkøler til at sprede varme i luften. Da LED'er er relativt sensitive til varme, kan de overophede, hvis du placerer dem i lamper, hvor luftstrømmen er begrænset, og deres lysstyrke vil reduceres med tiden. Hvis du ønsker at opnå maksimal levetid, er det derfor vigtigt at tænke over køling til LED-pærer - især LED'er med en effekt på mere end 3W. Det er godt at bruge lamper, hvor en luftcirkulation er garanteret gennem ventilationsåbninger. I LED'ernes tilfælde (med en strømindgang på mere end 0,5W) vil en varmeafledningsoverflade allerede være til stede. 
 
Materiale

Materialet, som LED-pæren er fremstillet af, er også vigtigt. Glas eller en almindelig plastikkonstruktion (der findes også varmeafledende plast) anvendes oftest til de billigste LED-pærer med et forbrug på op til 3W, men tillader ikke tilstrækkelig varmeafledning, og hvis du gerne vil have, at en sådan pære holder i lang tid, er det en god idé at placere den et sted, hvor den ikke skal være tændt i lang tid. Aluminiums- eller keramikkonstruktionen er til gengæld ideel til LED-pærer med et højere forbrug og lang, kontinuerlig belysning. Disse materialer tillader effektiv afkøling. De anvendes i private hjem, men også til kommercielle formål i butiksvinduer, varehuse, på kontorer mv. Disse materialer er også forbundet med en højere købspris, som i dette tilfælde kan betale sig, da de garanterer maksimal effektiv og levetid. Lysstyrkens reduktion vil kun være minimal over tid. 

Fatning 

Når du skal vælge en pære, er det vigtigt at fokusere på den sølvfarvede ende af pæren - fatningen - som transmitterer elektricitet fra hovedforsyningen til pæren. Denne fatning skal selvfølgelig passe til lampen. 
 
Der findes mange forskellige typer fatninger i forskellige faconer, hvor nogle bruges oftere end andre. De mest almindelige fatninger er E27 (store, klassiske fatninger), og E14 (klassisk, lille fatning), GU10 (spotlampe) eller MR16 (12V spotlampe). 
 
I dag kan du få LED-lyskilder med stort set alle fatningstyper, hvilket også er tilfældet med almindelige lyspærer, så det er muligt at udskifte dem uden problemer. Du kan lære mere om strømforsyning af lyskilder og mere detaljeret information om de mest anvendte fatninger i vores webshop. 

Lyspærer og energieffektivitet 

Alle lyskilder, der anvendes i EU, skal være forsynet med et energimærke, hvorpå 7 energiklasse i forskellige farver er markeret, og disse afgør, hvor økonomisk kilden er = hvor meget strøm, den bruger. Den mest økonomiske er den mørkegrønne energiklasse A++, som inkluderer LED-pærer, men du kan spare stort med hver kilde, der er markeret i den grønne energiklasse A. Den mest uøkonomiske kilde kan findes i den nederst energiklasse E, som er markeret i rød. Almindelige lyspærer er inkluderet her. 
 
En nyhed er også, at armaturerne skal bære et mærke. Mærket på lampen eller pendlen vil informere os om armaturets energiintensitet (hvilke lyskilder, der kan anvendes). Men armaturets energimærke vil også informere os om, hvor vidt armaturet indeholder lyskilder, der ikke kan udskiftes (som regel LED'er). 
 
energeticky stitek 

Udregning af strømforbrug 

Energiforbruget er en meget vigtig og essentiel parameter, som interesserer mange forbrugere. Vi vil derfor beskrive i detaljer, hvordan du udregner omkostningen af lyspærer. Udregningen er ret nem, og du har kun brug for nogle basale oplysninger. 

Du skal kende til kildens strømforbrug (i dette tilfælde er det en lyspære), dens watt, men også tiden, hvor kilden er forbundet til netværket = hvor længe lyspæren er tændt. Derefter skal du gange strømindgangen med tiden (antallet af timer, hvor lyskilden er tændt). Hvis pæren er på 12W, betyder det, at den forbruger 12 watt-timer, når den er tændt i en time. Til effekt og forbrugsdata bruges ofte 1 kW (100W) og 1 kWh (1000 Wh). 
 
Formlen til beregning af elforbruget for en 100W lyspære i timen (under brug) vil se sådan ud: 
 
100 (W) x 1 (time) = 100 Wh = 0,1 kWh
 
Hvis vi nu vil udregne, hvor meget en årsdrift vil koste os ved en elektricitetspris på 2 DKK/1 kWh (eksempel), skal vi gøre følgende: 
 
Heldagsdrift 
0,1 kWh x 24 timer = 2,4 kWh x 2 DKK = 4,8 DKK
 
Drift året rundt 
2,4 kWh x 2 DKK = 4,8 DKK x 30 dage = 144 DKK/måned x 12 = 1728/året. 
 
For at sammenligne skal vi udføre samme udregning for en 15W LED-pære, som svarer til en klassisk 100W pære. 
 
15W x 1 time = 15 Wh = 0,015 kWh
 
Heldagsdrift
0,015 KWh x 24 timer = 0,36 kWh x 2 = 0,72 DKK 
 
Helsårsdrift
0,36 kWh x 2 DKK= 0,72 DKK x 30 dage = 21,6 DKK/måned x 12 = 259,2 DKK/år
 
Her kan du også se en kæmpe forskel mellem priserne for driften af en klassisk lyspære og en LED-lyspære. Så selvom købsprisen er højere, så vil investeringen i en LED-pære - grundet dens høje lysstyrke med et minimal forbrug og en lang levetid - virkelig betale sig. Nedenfor har vi tilføjet en vejledende tabel til sammenligning af de årlige driftsomkostninger for forskellige teknologier. 
 
 Pæretype
Købspris
 Levetid
Strømindgang
Pris/1 år
 Klassisk
 4 DKK
 1000 t.
 60W
 771 DKK
 Halogen
 24 DKK
 2000 t.
 40W
 610 DKK
Økonomisk
 40 DKK
 8000 t.
 15W
 263 DKK
 LED
 72 DKK
 15.000 t.
 9W
182 DKK
 

Du vil finde de fleste parametre, vi har beskrevet, på lyspærens emballage, så vær ekstra opmærksom, mens du læser.

Hos os finder du ikke bare lyspærer som beskrevet ovenfor, men også lysstofrør, LED-lysstofrør, vintagepærer, smart-lyspærer, men også specielle lyspærer såsom kryptonpærer, pærer designet til brug i husholdningsapparater eller ovnpærer, som f.eks. egner sig til elektriske ovne, LED-lamper mv. 
 
Vi håber, du har fået gavn af disse oplysninger, og at du vil anskaffe de rette lyspærer grundet disse informationer. Men hvis du stadig har spørgsmål eller brug for yderligere oplysninger, skal du ikke tøve med at kontakte os her. Vi er her for dig! 

Artiklens forfatter:

Anbefalede produkter