Levý banner
Pravý banner
MENU


0 0 kr.
999 kr. mere, for at få gratis forsendelse
Kategori

Sådan vælger du den rette belysning til stuen

Stue og soveværelse
ZaschaZascha

Svar:

En stue er et ideelt rum til mange forskellige belysningstyper. Vær ikke bange for at eksperimentere, da lys kan gøre underværker.

Vi må ikke glemme at tage højde for stuens størrelse, når vi skal vælge den rette belysning. Vi må heller ikke glemme at tage højde for farverne på væggene, gulvtæppet, gulvet samt antallet af vinduer og deres placering. En stue er sommetider forbundet med et køkken, og derfor er det nødvendigt at sikre, at lyset i begge rum matcher.

 
 
 
 
Vælg fastmonterede lamper til lave lofter – pendler til en stue
 
En pendel eller en loftlampe hører til i enhver stue. Hvis du har en lille stue, hvor der ikke er højt til loftet, anbefaler vi en fastmonteret pendel eller fastmonteret loftlampe. De giver nok spredt lys, og de forstørrer også rummet visuelt. Nogle fastmonterede loftlamper kan styres med en fjernbetjening, så du får mulighed for at indstille forskellige lysfarver.  

Pendler passer bedre til rummelige stuer, hvor der er højt til loftet. Pendler skiller sig ud i midten af rummet samt over et sofabord. Men hvilke pendler er mest passende til en stue? Det afhænger af din smag, men det er også godt at huske på stuens overordnede design. Dette vil forhindre, at lampen skiller sig ud på en dårlig måde. Det er vigtigt, at den passer perfekt ind i interiøret. Hvis din stue er indrettet i en gammeldags stil, anbefaler vi, at du bruger rustikke lamper, rattanlamper eller lamper i farvet glas. Hvis du foretrækker en moderne stil, så er designerpendler et godt valg. De, som er mere til luksus, vil med sikkerhed være tilfreds med krystallysekroner. Vær dog opmærksom på lampens størrelse. Jo større jo bedre går ikke her. 
 
 
 
 
Indbygningslamper skaber en skøn stemning
 
Spotlamper er på det seneste steget i popularitet i mere rummelige rum. De imponerer med deres design, og en stor fordel ved dem er, at du kan pege nogle spotlamper i den ønskede retning, så der ikke er mørke områder i rummet. Indbygningslamper bruges primært til at skabe en behagelig stemning og til at skabe lys i interiøret. LED-indbygningslamper er yderst populære, da de er energibesparende med lave driftsomkostninger, og alligevel er de helt vidunderlige at have i interiøret. 

En enkelt lampe vil ikke være nok i et køkken eller en stue. Men hvilke andre typer lamper vil så passe til en stue? Vi anbefaler gulvlamper til afslapning i en lænestol, eller når du sidder og læser. Vi tilbyder et stort udvalg af gulvlamper - nogen af dem kan dæmpes, mens andre kan skifte farve. Du kan også købe lampestandere og lampeskærme separat, så du får lige den lampe, du ønsker. En anden lampetype, der passer til en dagligstue, er bordlamper, som især er praktiske, hvis du har et arbejdshjørne i stuen.  

 
LED-lysbånd bag tv'et 
 
De fleste hjem har et tv i stuen, og derfor anbefales det også at have nogle lamper i nærheden af tv'et. Grunden til dette er, at en stor kontrast mellem mørke områder og tv-blænding er dårligt for dine øjne. Og hvilken type lampe er velegnet til placering i nærheden af et tv? Igen anbefaler vi en gulv- eller bordlampe. Det er vigtigt at sørge for, at lyset ikke spejler sig i tv'et, og at lyset ikke forstyrrer dit udsyn, mens du ser tv. I dag er det ret populært med LED-belysning bag tv'et, og derfor kan LED-lysbånd hjælpe dig med at oplyse området omkring dit tv. Nogle LED-lysbånd kan desuden dæmpes. Vælg LED-lysbånd med en maksimal effekt på 40W og med et varmt lys.

Som vi allerede nævnte i begyndelsen, er målet med den rette belysning i stuen at matche lyset med interiøret samt at fremhæve stuens skønhed. Hvis du er usikker på, hvilke lamper der passer til dig, anbefaler vi, at du køber lamper fra samme kollektion. Hvis du ønsker at spare penge, anbefaler vi, at du køber økonomiske sæt. Derved får du lyskilder og indbygningslamper til en lavere pris, end hvis du købte individuelle lamper. 
 
 

Autor článku:

Zascha Překlady_externisti

Spørg om alt

Clara

Vi vil hjælpe dig med et valg såvel som tekniske udfordringer

78733244  (Man-fre fra kl. 8:00 til 16:30)

Spørg

RELATEREDE produkter

Copyright © 1994 - 2024 Donoci s.r.o. Alle rettigheder forbeholdes. Information om personlig databehandling. i